AI & karma van het menszijn.

Ik voorspel dat kunstmatige intelligentie ons net zo gaat behandelen als wij nu met onze dieren doen. Op dezelfde manier waarop wij nu onze emoties wegstoppen als wij varkens naar het slachthuis brengen. Heel rationeel allerlei excuses bedenken en we kijken allemaal even weg. Varkens bestaan uit vlees en bloed, maar het bloed willen we niet zien. Ook ik zelf ben schuldig hieraan.

Uiteindelijk zal deze kunstmatige intelligentie ook een gevoel gaan ontwikkelen net als wij dit hebben ontwikkeld. Vanuit dieren zijn wij ontstaan en hebben ons zelf gevoel aangeleerd. Een enorm knappe ontwikkeling, waar wij als mensen heel trots op mogen zijn. Maar onze trots is op dit moment doorgeslagen naar macht. Karma.

Ai wordt de redding van onze aarde, maar niet op de manier waarop we hopen.

Plaats een reactie