Diepe slaap kan je angst kalmeren

Terwijl een goede nacht van slaap je emoties kalmeert, kan een slapeloze nacht leiden tot 30% stijging van je angstniveaus. Dit volgt uit een onderzoek van de Universiteit van Californië, Berkeley uit 2019.

UC Berkeley onderzoekers hebben ontdekt dat NREM slaap de meest geschikte slaap is om tot rust te komen. Deze diepe slaap zorgt ervoor dat je hartslag en bloeddruk dalen. De bevindingen laten een sterk neurale verband zien tussen slaap en angst. Ze wijzen ook op de slaap als een natuurlijk middel tegen angststoornissen.

“Onze studie suggereert sterk dat onvoldoende slaap de niveaus van angst versterkt en dat diepe slaap stress helpt verminderen.”

Na een nacht zonder slaap, lieten hersenscans een uitschakeling van de mediale prefrontale cortex zien. Deze helpt normaal gesproken onze angst in toom te houden. Na een volledige nachtrust toonden de resultaten dat de angstniveau’s aanzienlijk gedaald waren.

Naast de laboratoriumexperimenten hebben de de onderzoekers een online studie gedaan, waarin ze van 280 mensen hun slaap- en angstniveau hebben gevolgd. De hoeveelheid en de kwaliteit van slaap voorspelde hoe angstig ze zich de volgende dag zouden voelen. Zelfs subtiele nachtelijke veranderingen in de slaap beïnvloedden hun angstniveau.

 

“Mensen met angststoornissen melden regelmatig dat ze niet goed kunnen slapen, maar zelden wordt slaapverbetering beschouwd als een klinische aanbeveling voor het verlagen van angst”

 

Hoe goed slaap jij?

Probeer de hypnose audio voor beter slapen. Naar webshop

 

Bron : Lees hier meer over het Berkeley onderzoek

Plaats een reactie