Wat doe je als je angst groter is dan je verlangen?

Ik had vorige week iemand in mijn praktijk waarbij de angst heel groot was. Zelfs zo groot dat deze angst bij bijna elke leuke of fijne gedachte of idee er bij werd gehaald. En omdat deze angst al zo lang bestond, was deze niet meer weg te denken. De angst was een onderdeel van het verhaal geworden. De angst was een gewoonte geworden die zich overal aan vastklampte. Als een veel te zware backpack van 24kg die meegenomen wordt op interrail. Waarom in godsnaam zo zwaar? Zet het van je af. Gooi er iets uit. Voel je het nog wel?

Door deze grote angst is verandering erg moeilijk. Bij elke gedachte komt de angst omhoog. Alles wat je anders zal gaan doen is eng of voelt onmogelijk. Maar verandering is de enige manier om af te komen van de angst. Dus hoe kom je er vanaf?

We gaan dus op zoek naar het hartsverlangen. Waar wordt je blij van? Waar gaat je hart van kloppen? Waar werd je als kind blij van? Als het hartsverlangen groter is dan de angst dan ontstaat er weer ruimte voor groei en creativiteit.

Ik gebruik hierbij als hulpmiddel het medicijnwiel, waarin je hartsverlangen in het midden staat. Als de kwaliteiten van jouw getallen in balans zijn dan gaat je hart open en zal de energie stromen in je leven. Het kan ook zijn dat je die zielstrilling vindt bij je partner of een vriend of vriendin.

Check zelf eens in mijn medicijnwiel app waar jouw hart van gaat kloppen op.

https://medicijn-wiel.web.app/

Dit is mijn wiel en mijn hart gaat kloppen als intuïtie en kennis samensmelten. https://medicijn-wiel.web.app/?datum=06-06-1978