Word vriendjes met je burn-out

Uit je hoofd, in je hart

Maarten

1/31/20241 min read

person holding white printer paper
person holding white printer paper

Wordt vriendjes met je burn-out

Een burn-out geeft aan dat je een besluit mag nemen om je leven anders in te richten.

Besluiteloosheid en angst voor verandering zorgt voor enorme vermoeidheid in het lichaam. Continue angstige gedachten en paniek putten je uit. Je hersenen en gedachten gaan als een malle over en weer. Je kunt je voorstellen dat dit nog meer vermoeidheid met zich mee brengt. Je brein gebruikt namelijk ongeveer 20% van je totale energie huishouden.

Daarom is het heel goed om in een burn-out situatie te blijven bewegen met je lichaam. Bewegen zonder doel. Geen lat om aan te voldoen. Ga wandelen of fietsen, probeer yoga.

Mountainbiken in het bos is bijvoorbeeld erg goed. Een activiteit waarbij je door de vele bochten en heuveltjes echt even uit je hoofd stapt en in het moment kan zijn.

Kun jij de stemmetjes in je hoofd herkennen? Stemmetjes die niet echt helpen om je situatie te veranderen. Veel van deze stemmen zijn de stemmen van je voorouders. Zij hebben onverwerkte traumatische ervaringen doorgegeven in het DNA. Wetenschappers zijn er achter dat deze trauma's nog 8 generaties doorgegeven worden.
Deze stemmen van je voorouders zijn bedoeld om je in leven te houden. Ze zijn dus goed bedoeld, maar... In 2024 is onze leefsituatie zo anders geworden, dat de overlevingsstrategie van je voorouders niet meer werkt.

Schrijf eens letterlijk op papier wat er in je hoofd wordt gezegd. Door deze stemmen op papier te zetten en hardop uit te spreken ontstaat er al veel helderheid over jouw intern conflict.

In mijn praktijk help ik je met helderheid en richting in je leven. Ik help je met het maken van krachtige besluiten, waardoor jij weer energie krijgt in je leven.


Twee krachtige sessies die ik gebruik zijn :

De gouden stoel ( helderheid) en de heldenbank sessie (voorouderlijk trauma verwerking)
Zet de energie van je voorouders achter je, zodat jij weer de wind in de rug krijgt in je leven.