Intuïtief & analytisch

Over mij

Over mij

Ik ben Maarten de Jong, geboren in Breda op 6-6-1978.

Als kind speelde het liefste buiten in de natuur. Ik was mijn eigen reisleider en ging mijn ingevingen achterna. Complete ontdekkingstochten heb ik gemaakt met als veilige basis het huis van mijn ouders. Alleen bleek het huis achteraf toch niet zo veilig als ik dacht.

Mijn kracht ligt in het combineren van analytische wetenschap en heldere intuïtie. Ik omarm steeds meer mijn mediumschap, mijn heldervoelendheid, wat mijn thema en karma is in dit leven. Ik leer steeds meer te vertrouwen op mijn eigen ingevingen.

Wat ik belangrijk vind, is eerlijkheid en eenvoud. Voor mij is waarheid het snijpunt van intuïtie & kennis. Als weten en voelen op één lijn liggen ontstaat er magie, ontstaan wonderen, ontstaat leven en stroomt de creatie. Vandaar dat het medicijnwiel mij zo aanspreekt. Hier wordt kennis gecombineerd met het intuïtieve en ontstaat er ruimte voor groei, voor natuurlijke groei, ruimte voor liefde, ruimte voor het leven. Een oneindig spel of dans tussen het mannelijke en het vrouwelijke. Ze zullen elkaar nooit vangen, totdat ze begrijpen dat ze samen kunnen werken met elk hun eigen unieke scheppingskrachten.

Ik ben slecht in toneelspelen en liegen, maar ik ben er ook achter gekomen dat het niet uitspreken van mijn waarheid hetzelfde voelt als liegen. Als ik andere mensen niet mijn binnenwereld laat zien en horen, dan krijg ik ook niet de gewenste reactie terug en worden mijn wensen en behoeften niet vervuld. Maar waarheid blijft voor veel mensen nog steeds lastig om te horen, dat voelt niet goed, dat doet pijn. Daar heb ik zelf nog steeds iets te helen.

Ook ben ik erg goed in niets doen. Soms kun je beter even niets doen om het troebele water weer helder te krijgen. Inmiddels ben ik zo zeker geworden van het niks, dat anderen daar onzeker over kunnen worden en mij proberen te helpen. Daar ligt ook een enorme kracht van mij. Doordat iemand de leegte probeert in te vullen, komt inzicht in de uitdaging bij een ander vanzelf naar boven. Antwoorden komen altijd uit jezelf. Jij hebt je eigen antwoorden in je.

In de wetenschap is men er achter gekomen dat onze wereld en universum voornamelijk bestaan uit niets, uit leegte. De kwantummechanica spreekt zelfs over een observer die toekijkt en invloed heeft op uitkomsten van experimenten. Jij bent onderdeel van deze observer, onderdeel van het geheel. Jij hebt invloed op het hele universum.

Het is de leegte die de uiteindelijke vorm bepaalt. Het is het water dat de vissen heeft gevormd en het is de lucht en aarde die de mens heeft gevormd tot wat we nu zijn. Mensen zijn gebouwd voor actie en vuur, dat gaat helemaal vanzelf. Gedachten blijven altijd stromen en zijn nooit stil te zetten. Door rust in jezelf te vinden, kun je je actiekracht vergroten. Leegte geeft vorm aan materie. Het geheim zit in de leegte, in het onzichtbare.

In mijn praktijk geef ik jou de ruimte om je eigen oplossingen te vinden. Ik gun je de helderheid waar ik zelf zo naar op zoek ben.

Eenvoudig & Eerlijk

Ik kan Maarten ten zeerste aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar traumaverwerking of meer inzicht in het leven. Maarten is een ware professional met een buitengewone reeks vaardigheden en een passie voor het helpen van anderen."

- Maarten -

Wat ik zeg over mij ;)